Пъстърва с лозови листа
Добави към моето меню
- 4 пъстърви (около 250 гр всяка)
- 1 глава лук
- 200гр гъби печурки
- 2-3 скилидки чесън
- 50 г орехи
- мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- 8 лозови листа
- 50 г масло
Бланширайте лозовите листа за няколко минути в леко подсолена вода.
Почистете рибата.
В маслото задушете нарязаните на ситно лук, чесън, гъби, орехи, мащерка и подправки. Напълнете рибите с готовата плънка.
Загърнете в лозови листа, а след това всички риби заедно – в алуминиево фолио. Поставете в загрята до 120 градуса фурна и печете за около 20-30 минути.
Сервирайте със задушени картофки или бял ориз с копър и лимон.