Последни Рецепти
Последни Статии

Пъстърва а ла Моцарт

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

  • 4 пъстърви (около 250гр всяка)
  • 200гр ориз
  • сос Уорчестър
  • 4 стръка копър
  • 8 ролца от раци
  • куркума на вкус
  • 1 ч.ч. готварска сметана

Почистете пъстървата и я изпържете.

Направете плънка оот сварения на пара ориз, соса Уорчестър и копъра. Овкусете ориза на вкус. Аз слагам малко настърган морков и кисели краставички.

С тази оризова смес напълнете пъстървите.
Нарежете ролцата от раци на кубчета и ги изсипете в загрятата сметена заедно с куркумата. Оставете сметановата смес на слаб огън, докато се получи средно гъст сос.

Залейте рибата с този сос и украсете по избор с лимон, кисели краставички и поднесете задълзжително с бутилка изстудено бяло вино.

(продуктите са за 4 порции)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    моника // October 24th, 2006 at 2:08 pm

    тази риба сурова ли се яде? :)

  2. 2
    Administrator // October 24th, 2006 at 2:25 pm

    Моника, написано е – пъстървата се пържи (загъната във фолио на тиган скара, може и да се задуши на пара) – идеята на тази рецепта е че се получава много вкусен ориз за гарнитура и сос, сметанов сос с ролца от раци – вкусно е о ефектно