Пъстърва а ла Моцарт
Добави към моето меню
- 4 пъстърви (около 250гр всяка)
- 200гр ориз
- сос Уорчестър
- 4 стръка копър
- 8 ролца от раци
- куркума на вкус
- 1 ч.ч. готварска сметана
Почистете пъстървата и я изпържете.
Направете плънка оот сварения на пара ориз, соса Уорчестър и копъра. Овкусете ориза на вкус. Аз слагам малко настърган морков и кисели краставички.
С тази оризова смес напълнете пъстървите.
Нарежете ролцата от раци на кубчета и ги изсипете в загрятата сметена заедно с куркумата. Оставете сметановата смес на слаб огън, докато се получи средно гъст сос.
Залейте рибата с този сос и украсете по избор с лимон, кисели краставички и поднесете задълзжително с бутилка изстудено бяло вино.
(продуктите са за 4 порции)
тази риба сурова ли се яде?
Моника, написано е – пъстървата се пържи (загъната във фолио на тиган скара, може и да се задуши на пара) – идеята на тази рецепта е че се получава много вкусен ориз за гарнитура и сос, сметанов сос с ролца от раци – вкусно е о ефектно