Пиле по аржетински (с майонеза)
Добави към моето меню
- 0,500 кг пилешко месо – 4 филета или пържоли
- 2, 3 глави кромид лук
- 1 пакетче майонеза
- 2 с.л. сметана
- 1 с.л. галета
- 100 гр кашкавал
- горчица, розмарин, подправка за печено пиле, черен пипер и сол на вкус
Месото нарязвате на хапки, които овкусявате на вкус с подправките и овалвате в галетата. Подреждате ги в йенска тенджерка или гювеч. Месото покривате с нарязания на кръгчета лук.
Смесвате опаковката майонеза с 2 с.л. сметана и заливате, покривате плътно пилешките хапки и лучените кръгчета.
Накрая пкривате сместа с настъргания кашкавал.
Печете около 30 мин, до готовност в предварително загрята фурна.
Малко горчица или кисели кратавички могат да пидадат допълнителна пикантност на блюдото.
Поднасяте със зелена салата и бутилка вино.
Основна рецепта – пиле + любов + фантазия от зеленчуци + малко подправки = и винаги се получава нещо вкусно, било то с или без мазнина, вино и т.н. Защо тогава да се товарим с майонеза или сметана? – за да бъде различно и да изнендадаме хората до нас с приготвеното с желание ястие. Какво казваше една възрастна дама, която уважавам – ако готвиш с любов, винаги става вкусно!