Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле по аржетински (с майонеза)

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 0,500 кг пилешко месо – 4 филета или пържоли
  • 2, 3 глави кромид лук
  • 1 пакетче майонеза
  • 2 с.л. сметана
  • 1 с.л. галета
  • 100 гр кашкавал
  • горчица, розмарин, подправка за печено пиле, черен пипер и сол на вкус

Месото нарязвате на хапки, които овкусявате на вкус с подправките и овалвате в галетата. Подреждате ги в йенска тенджерка или гювеч. Месото покривате с нарязания на кръгчета лук.

Смесвате опаковката майонеза с 2 с.л. сметана и заливате, покривате плътно пилешките хапки и лучените кръгчета.

Накрая пкривате сместа с настъргания кашкавал.

Печете около 30 мин, до готовност в предварително загрята фурна.

Малко горчица или кисели кратавички могат да пидадат допълнителна пикантност на блюдото.

Поднасяте със зелена салата и бутилка вино.

Основна рецепта – пиле + любов + фантазия от зеленчуци + малко подправки = и винаги се получава нещо вкусно, било то с или без мазнина, вино и т.н.

Защо тогава да се товарим с майонеза или сметана? – за да бъде различно и да изнендадаме хората до нас с приготвеното с желание ястие.

Какво казваше една възрастна дама, която уважавам – ако готвиш с любов, винаги става вкусно!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории