Последни Рецепти
Последни Статии

Балканска кралица

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 800 гр телешко месо
  • 5 скилидки чесън
  • 6-8 глави лук, нарязан на филийки
  • за заливката:
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • червен пипер 1 ч.л.
  • наситнена люта чушка по желание
  • 1 връзка магданоз
  • 2 с.л. свинска мас или олио

Шпековате телешкото месо със скилидките чесън. Подреждате го в голяма йенска тенджера или пръстен гювеч. Покривате го с лука, нарязан на колца. Заливате го със заливката. Печете около един час на 220 градуса, плътно завито с фолио или с капака на съда.

Това е едно от любимите ни ястия приготвяни през зимата – събираме се около камината и докато мъжете опитват ракките и туршите, а ние жените си разкажем куп неща за децата и за работата, камината гори, а яденето е станало готово.

Задължително се поднася с червено вино, а гарнитурата по желание на домакинята.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории