Салата пиле с майонеза и праз
Добави към моето меню
- сварено пилешко месо – 200 гр.
- майонеза – 150 гр.
- картофи – 500 гр.
- моркови – 100 гр.
- праз – 100 гр.
- кисели краставички (заедно с 2-3 с.л. от маринатата) – 100 гр.
- пиперки – 2-3 бр.
- магданоз – 1 китка
Картофите и морковите се сваряват, почистват и нарязват на кубчета. Пилешкото месо и киселите краставички също се нарязват на кубчета, чушката се нарязва на квадратни парченца, а магданоза и праза се накълцват на дребно. Всички съставки се поставят в купа и се разбъркват добре, така че майонезата и продуктите да се разпределят равномерно. Може да се използва като гарнитура или като пълнеж за ливански питки (джобове). Салатата става още по-вкусна ако добавите и част (2-3 с.л.) от маринатата на киселите краставички.