Последни Рецепти
Последни Статии

Попска яхния с месо

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • месо – 1 кг.
  • малки лукчета (арпаджик/балучки) – 1 кг.
  • мазнина – 1/2 ч.ч.
  • брашно – 2 с.л.
  • доматено пюре – 2 ч.л.
  • вино – 1 ч.ч.
  • бульон – 2 ч.ч.
  • чесън – 1 скилидка
  • червен пипер, дафинов лист, черен пипер, сол – на вкус

Месото се нарязва намалки парчета и се задушава в загрятата мазнина. Прибавят се почистените лукчета (цели) и се задушават 5-6 минути, а след това – доматеното пюре, брашното, червеният и черният пипер, чесънът, виното, бульонът, дафиновият лист и сол. Ястието се оставя да къкри до омекването на лука и месото.

В народната кухня ястието се приготвя в пръстен съд, като след задушаването на месото и прибавянето на останалите съставки капакът се замазва с тесто и ястието се слага в умерена фурна да се задуши.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории