Последни Рецепти
Последни Статии

Пържени малки лукчета

Добавено в Гарнитури

Добави към моето меню

  • малки лукчета (арпаджик) – 400-500 гр.
  • растително масло – 1/2 ч.ч.
  • краве масло – 1/4 пакетче (ок. 30 гр.)
  • галета – 3-4 с.л.
  • настърган кашкавал или сирене – 1-2 с.л.
  • червено вино – 2-3 с.л.
  • пудра захар – 1 ч.л.
  • сол – на вкус

В силно загрятото растително масло се поставят почистените лукчета и се пържат до порозовяване. Изваждат се в предварително затоплен керамичен съд, на дъното на който е сипано виното, подсладено с пудрата захар, и се похлупват с капак. Кравето масло се загрява и се смесва с галетата и кашкавала (сиренето). Сместа се разбърква добре и с нея се наръсват изпържените лукчета.

Ястието е добра гарнитура за тежки печени и шпиковани меса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории