Последни Рецепти
Последни Статии

Пърженки

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

  • изцедено кисело мляко – 2 ч.ч.
  • яйца – 4 бр.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • ванилин – 2 бр.
  • пудра захар – 4 с.л.
  • брашно – 1 1/2 ч.ч.
  • растително масло – 1/2 ч.ч.
  • сол – на вкус

От брашното , пресято със содата, и яйцата, разбити с киселото мляко и щипка сол се приготвя меко тесто, което се разточва на кора с дебелина ч пръст. С чаша се изрязват кръгчета, в средата на които с по-малка чашка или напръстник се прави дупка. Пържат се до светлокафяво оцветяване в загрятата мазнина и докато са топли се наръсват обилно с пудрата захар, ароматизирана с ванилията.

Поднасят се топли с мармалад или компот.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории