Последни Рецепти
Последни Статии

Попска яхния

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • дребен лук (арпаджик или балучки) – 0,500 гр.
  • чесън – 2 глави
  • моркови – 1 бр.
  • целина – 1 резен
  • магданоз – 2-3 корена
  • доматено пюре – 1 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • олио – 1/3 ч.ч.
  • вино – 1/2 ч.ч.
  • вода – 1 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • черен пипер на вкус

Почистете лука и чесъна. Настържете на едро ренде моркова, целината и магданозените корени и ги запържете в олиото. Прибавете доматеното пюре, виното и водата. След като заври, пуснете лукчетата и скилидките чесън. Захлупете ястието и го оставете да ври на слаб огън. Когато лукът омекне, прибавете дафиновия лист, черен пипер и брашното. Доварете ястието.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории