Попска яхния
Добави към моето меню
- дребен лук (арпаджик или балучки) – 0,500 гр.
- чесън – 2 глави
- моркови – 1 бр.
- целина – 1 резен
- магданоз – 2-3 корена
- доматено пюре – 1 с.л.
- брашно – 1 с.л.
- олио – 1/3 ч.ч.
- вино – 1/2 ч.ч.
- вода – 1 1/2 ч.ч.
- дафинов лист – 1 бр.
- черен пипер на вкус
Почистете лука и чесъна. Настържете на едро ренде моркова, целината и магданозените корени и ги запържете в олиото. Прибавете доматеното пюре, виното и водата. След като заври, пуснете лукчетата и скилидките чесън. Захлупете ястието и го оставете да ври на слаб огън. Когато лукът омекне, прибавете дафиновия лист, черен пипер и брашното. Доварете ястието.