Огретен от пресни гъби
Добави към моето меню
- пресни гъби – 700-800 г.
- чисто масло – 125 г. (1 пакетче)
- кашкавал (по желание) – 100 г.
- брашно – 3-4 с.л.
- прясно (кисело) мляко – 1 ч.ч.
- кромид лук – 2 глави
- магданоз
- сол
- Нарежете на дребно лукът и гъбите и задушете до омекване в половината от маслото.
- Прибавете ситно нарязаният магданоз.
- Разбъркайте добре получената смес и изсипете в намазнена тава.
- От останалото масло, брашното и млякото пригответе рядък бешамелов сос с който залейте ястието:
- Запържете брашното в маслото.
- При непрестанно бъркане прибавете млякото.
- Оставете да ври няколко минути на слаб огън като разбърквате от време на време.