Лещата на баба Иванка
Добави към моето меню
- леща – 1 ч.ч.
- чесън – 2 скилидки
- лук – 1 глава
- морков – 1 среден
- чубрица – 1/2 ч.л.
- дафинов лист – 1 бр.
- червен пипер – 2 с.л.
- олио – 2 с.л.
- Измитата и почистена леща се залива със студена вода така че да се покрие и да остане един пръст. Слага се да заври.
- Добавят се скилидките чесън разрязани на по 3-4 парченца, нарязания на дребно лук, накълцаните на кубчета моркови, чубрицата и дафиновия лист.
- След като заври се премества на бавен огън и се вари до омекване на лещата.
- Със сварената леща се приготвя запръжка по следния начин:
- Червения пипер се запържва в олиото.
- Прибавя се един чирпак от лещата, разбърква се добре, добавя се още един чирпак и отново се разбърква.
вкусно
вкусно
bravo!sledva6tiq pat kogato se saberem,6te zamenim straxotnata 6kembe 4orba koqto prigotvq6 s le6ta!!!!:):):)
bravo!sledva6tiq pat kogato se saberem,6te zamenim straxotnata 6kembe 4orba koqto prigotvq6 s le6ta!!!!:):):)
bravo!sledva6tiq pat kogato se saberem,6te zamenim straxotnata 6kembe 4orba koqto prigotvq6 s le6ta!!!!:):):)
bravo!sledva6tiq pat kogato se saberem,6te zamenim straxotnata 6kembe 4orba koqto prigotvq6 s le6ta!!!!:):):)
bravo!sledva6tiq pat kogato se saberem,6te zamenim straxotnata 6kembe 4orba koqto prigotvq6 s le6ta!!!!:):):)
bravo!sledva6tiq pat kogato se saberem,6te zamenim straxotnata 6kembe 4orba koqto prigotvq6 s le6ta!!!!:):):)
bravo!sledva6tiq pat kogato se saberem,6te zamenim straxotnata 6kembe 4orba koqto prigotvq6 s le6ta!!!!:):):)
bravo!sledva6tiq pat kogato se saberem,6te zamenim straxotnata 6kembe 4orba koqto prigotvq6 s le6ta!!!!:):):)
Strashna leshta se poluchi! Blagodarq ti mnogo! Vse sum gledala kak baba mi q prigotvq, no nikoga ne q bqh prigotvqla samostoqtelno! Mnogo vkusna leshta!