Последни Рецепти
Последни Статии

Печено свинско бутче

Добавено в Ястия с месо, Ястия със свинско

Добави към моето меню

  • свински бут около 2-3 кг. – 1 бр.
  • мазнина (мас, олио) – 2-3 с.л.
  • млян черен пипер, сол – на вкус
  • сока на 1 лимон

  1. Нацепете с остър нож бута отгоре на каренца. Поръсете със сол и черен пипер и поставете в тавата за печене с малко вода и мазнината.
  2. Печете на силен огън (220 градуса Целзий) по половин час от всяка страна.
  3. Продължете печенето на умерена фурна (180 градуса) като от време на време поливате със соса докато месото се зачерви.
  4. Намажете нацепената страна със лимоновия сок и запечете да хване хрупкава коричка.
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории