Царевични кифлички
Добави към моето меню
Царевични хлебчета
рецептата е на д-р Ал.Хей, книгите на к’ ме промениха и научиха на много неща, че храната не е само храна, че тя е отношение към нас самите
1 ч.ч айрян
1 ч.л. сода бикарбонат
1 баклувер
1 с.л сух босилек
щипка стрит риган
2 с.л олио
2 ч.ч царевично брашно
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно (такова брашно купувам от Мелница Балван)
Замесва се тесто от продуктите. Целта е да се получи средно меко тесто.
Разточва се на набрашнен блот и се реже като торта на триъгълници. Всеки триъгълник се навива на руло и се редят в намазнена тава.
Кифличките се пекат на температура 200 градуса.
Може да се направят и хлебчета. Отгоре се правят 2-3 разреза с нож.
Царевчини бисквитки се получават като разточеното тесто нарежа на квадрати и ги украся набързо на дупчици с иглата.
Дозата за различните брашна е ориентировъчна. Когато правя тесто не работя с точни мерки по отношение на брашното и затова ми е трудно да определя с точност количеството брашно.
Идея: От същите брашна приготвям и царевични питки с мая.
Здравейте!
Аз съм начинаещ кулинар.
Открих вашия сайт, търсейки рецепта за любимия ми коледен сладкиш щолен.
Искам да пробвам и тази рецепта, но ме интересува дали кифличките се пекат в предварително загрята фурна или в студена. Ще се радвам, ако някой ме упъти!
Кифличките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Може да се изпекат и на грил-тиган.