Последни Рецепти
Последни Статии

Спаначник (спаначена баница)

Добавено в Баница, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

  • спанак – 500 гр.
  • зрял лук (кромид) – 3-4 глави
  • олио – 4 с.л.
  • прясно мляко – 2 ч.ч.
  • яйца – 5 бр.
  • сол, юзум – на вкус
  • точени кори за баница – 1 пакет (500 гр.)

  1. Нарежете спанака на ивици и го попарете във вряла вода за няколко минути.
  2. Нарежете лука на дребно и го запържете в 3 с.л. олио, добавете спанака и свалете от огъня.
  3. За да получите плънката прибавете към сместа прясното мляко, яйцата и подправките. Разбъркайте.
  4. Корите се навиват на руло като слагате кората върху вестник, сипвате с лъжица от сместа и разнасяте. Повдигнете постепенно вестника от едната страна така че кората да се навие образувайки руло.
  5. Наредете рулата в намазнена тава и намажете отгоре на ръка с останалото олио.
  6. Изпечете в силна фурна.

Спаначника се комбинира много добре с кисело мляко. Препоръчва се да се сервира топъл или със стайна температура.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории