Пържена риба с бял сос
Добави към моето меню
- 800 г риба
- 4 с.л. брашно
- 80 г масло
- 3 ч.ч. топъл рибен бульон или вода
- сол, червен пипер – на вкус
- брашно за овалване
Почистете, измийте и ако е необходимо нарежете рибата на парчета. Посолете парчетата, оваляйте ги в брашното и ги изпържете до златисто.
Запържете брашното до златисто в 60г масло. Внимателно разредете с около 3 ч.ч. топъл рибен бульон или вода, така че да се получи сос с гъстотата на боза. Оставете на огъня да кипне, като бъркате непрекъсното.
Изсипете соса в чиния за сервиране и наредете отгоре изпържената риба. Разтопете останалото масло, разбъркайте го с червения пипер и полейте ястието с него.
Поднесете топло.