Последни Рецепти
Последни Статии

Печен заек в пръстен гювеч

Добавено в Заешко и дивеч, Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 1 заек
  • 2 к.ч. мазнина
  • 2 с.л. червен пипер
  • 5-6 скилидки чесън
  • 2 с.л. бращно
  • 1-2 дафинови листа
  • 1 ч.л. чубрица
  • малко свинска мас
  • сол

  1. Накисваме заека 1 нощ в марината, приготвена от равно количество вино и вода, 1 глава лук, нарязана на филийки, 2-3 разцепени моркова, парче целина.
  2. От половината мазнина, брашното, червения пипер и чубрицата правим рядка каша.
  3. Останалата мазнина изсипваме на дъното на гювеча.
  4. Всяко от нарязаните парчета месо посоляваме и потапяме в кашицата. Нареждаме в гювеча, като между месото поставяме скилидките чесън и дафиновия лист, а върху месото – бучка свинска мас, колкото лешник.
  5. Заливаме с вода колкото да се покрие месото.
  6. Печем до изпаряване на водата.
  7. Добре е да се пече в захлупен с капак гювеч.
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Желка Димова // September 18th, 2006 at 6:58 pm

    Раскошна рецепта и много бърза