Печен заек в пръстен гювеч
Добави към моето меню
- 1 заек
- 2 к.ч. мазнина
- 2 с.л. червен пипер
- 5-6 скилидки чесън
- 2 с.л. бращно
- 1-2 дафинови листа
- 1 ч.л. чубрица
- малко свинска мас
- сол
- Накисваме заека 1 нощ в марината, приготвена от равно количество вино и вода, 1 глава лук, нарязана на филийки, 2-3 разцепени моркова, парче целина.
- От половината мазнина, брашното, червения пипер и чубрицата правим рядка каша.
- Останалата мазнина изсипваме на дъното на гювеча.
- Всяко от нарязаните парчета месо посоляваме и потапяме в кашицата. Нареждаме в гювеча, като между месото поставяме скилидките чесън и дафиновия лист, а върху месото – бучка свинска мас, колкото лешник.
- Заливаме с вода колкото да се покрие месото.
- Печем до изпаряване на водата.
- Добре е да се пече в захлупен с капак гювеч.
Раскошна рецепта и много бърза