Последни Рецепти
Последни Статии

Манастирски гювеч

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 1 кг месо (свинско или агнешко)
  • 2-3 глави кромид лук
  • 500 г пресни гъби
  • 2-3 червени домата
  • 3-4 пиперки
  • 3/4 ч.ч. мазнина
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.ч. вино
  • магданоз
  • сол и черен пипер – на вкус

  • Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2-3 с.л. от мазнината, след което се изважда.
  • В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червения пипер.
  • Връща се месото, послява се, залива се с гореща вода и виното се оставя да заври.
  • Прибавят се гъбите, а след десетина минути – пиперките, нарязани на ивички.
  • Като омекнат месото и гъбите, се прибавят останалата мазнина и изчистеният и измит ориз.
  • Ястието се прехвърля в гювеч и се пече.
  • Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.
  • Готовият гювеч се поръсва с прясно смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории