Книжен кебап по плевенски
Добави към моето меню
- 1 кг свинско месо от филето
- 250 г гъби
- 4-5 глави кромид лук
- 1 к.ч. бяло вино
- 1/2 ч.ч. краве масло
- 1 червен домат или 1 ч.л. лютеница/пюре
- чубрица
- лютиви пиперки
- сол
- черен пипер
- Нарежете месото на хапки, като за шишчета, и към него прибавете ситно нарязаните лук, домати и гъби, черният пипер, чубрицата, виното и сол на вкус
- Оставете сместа да престои 24 часа на гладно място.
- В 5 хартии, намазани с масло, сложете по 1/5 от сместа добавете по 1 люта пиперка и 1/5 от маслото.
- Увийте кебапа в хартията и изпечете.
Ястието се поднася топло