Лесно реване
Добави към моето меню
Реване
рецепта Теодора Генова
Продукти
4 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
по желание настъргана лимонова кора, есенция или стафиди
сметана
сушени череши (други сушени или пресни плодове)
За сиропа:
2 ч. ч. захар
5 ч. ч. вода
1 ванилия
Приготвяне:
Разбиваме добре яйцата със захарта, към тях прибавяме бакпулвера и брашното. Разбъркваме сместа и изсипваме в подходяща тавичка.
Печем в предварително загрята фурна на около 200 градуса.
След като се опече реването, изваждаме от печката и оставяме да изстине.
През това време приготвяме сиропа – загряваме водата и разтопяваме в нея захарта. С горещия сироп заливаме с лъжица малко по малко цялото реване и оставяме да се напои добре.
Преди да сервираме – режем парчета и ги украсяваме със сметана и поставяме отгоре малък плод за красота.
Реването се прави много лесно и е невероятно вкусно.
Децата ви ще го харесат, а и веднъж в месеца може да се поглезите с нещо сладко.