Картофена фритата
Добави към моето меню
Картофена фритата
вкусно ястие с картофи и яйца, нещо средно между омлет и запеканка
Време за приготвяне 60 мин
Порции 6
Продукти
500 г картофи
6 яйца
50 мл прясно мляко
150 г кашкавал
2 с.л. зехтин
1 глава кромид лук
2 скилиди чесън
Смлян черен пипер на вкус
щипка мащерка
Приготвяне на фритата с картофи
• Картофите се сваряват, обелват и нарязват на тънки кръгчета
• В дълбок тиган загрейите 1 с.л. зехтин и добавете нарязания на ситно кримид лук и чесън. Разбърквайте докато станат златисти и дръпнете от котлона
• Добавете млякото и разбитите яйца
• В тавичка намазана с останалия зехтин (1 с.л.) подредете кръгчетата картофи и залейте с яйчната смес. Наведете тавичката наляво, надясно за да се разпредели равномернос сместта. Овкусете с мащерка и чер пипер
• Подредете отгоре филийки тънко нарязан кашкавал
• Запечете на средна фурна около 10-15 мин докато стане златисто
По желание може да добавите чушка, зелена или червена, нарязана на ситно в сместа, спанак или броколи, тогава фритата става по-богата на вкус и на цвят