Последни Рецепти
Последни Статии

Рибени кюфтета

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Рибени кюфтета
Хрупкави кюфтенца от бяла риба с ароматни подправки

Продукти:
500 г филе бяла риба
400 г картофи
2-3 стръка зелен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 яйца
Няколко стръка магданоз
1 ч. л. пресен джинджифил или сух
1 ч. л. къри
1/4 ч. л. сух кориандър
черен пипер и сол на вкус
галета за паниране
олио за пържене

Рецепта за Рибени кюфтета
• Рибните филета се размразяват, измиват, овкусяват се с малко чер пипер и сол. Загъват се във фолио и се изпичат, около 15 мин на 200 градуса. Може да се приготвят и на пара
• Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват на пюре
• Добавят се нарязан на ситно зелен лук, почистените и нарязани чушки и вече охладеното рибно филе (почистено от кости, ако са останали такива)
• Сместа се омесва, след което се подправя с магданоз, сух кориандър, настърган джинджифил (или заменен със сух), къри, черен пипер и сол на вкус. Добавя се и едно яйце и се омесва каймата. Оставя се за около 30 мин в хладилник
• От сместа се оформят топки и се подреждат в поднос
• 2 яйца се разбиват в купичка, в чиния се слага галетата. Взема се топка от сместа, оформя се. Потапя се в галета, а след това в разбито яйце
• Пържат се в сгорещено олио по няколко минути от всяка страна дозлатисто и се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина
Поднасят се с лимон, листа зелена салата и туршия или салата според сезона

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории