Ризото с морски дарове
Добави към моето меню
Ризото с морски дарове
рецепта с вкус и аромат на море
2 с.л. олио
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
400 гр морски дарове асорти /замразени скариди, миди, калмари – продава се в рибните магазини/
1 ч.ч. ориз
настъргана кора от лимон
смлян черен пипер на вкус
4-5 стръка магданоз
1 червена чушка (по желание)
* В дълбок тиган уок се загрява олиото и се пробавят наразяните на ситно кромид лук и скилидки чесън. Разбърква се докато станат леко златисти;
* Добавят се морските дарове и след 2-3 мин се наливат 3 ч.ч. вода и се добавя ориза;
* След катоз заври се намаля, похлупва се и се оставя около 20 мин докато оризът поеме водата;
* Овкусява се с нарязан на ситно магданоз, настъргана лимонова кора и прясно смлян черен пипер.
* Може да се прибави и една червена чушка нарязана на ситно за цвят.