Последни Рецепти
Последни Статии

Печена тиква с плодове

Добавено в Българска кухня, Десерти, Сладкиши

Добави към моето меню

Пълнена печена тиква
тиква, напълнена с ябълки, дюли, стафиди, орехи, мед, щипка канела и толкова малко ром, колкото да омагьоса плодовете и изпечена във фурната – божествено просто и вкусно

ptikva1

1 тиква
2-3 ябълки
1-2 дюли
200 гр стафиди
100 гр сушени плодове
100 гр орехи
1 ч.л. канела
50 гр ром
2-3 с.л. мед

ptikva3

* На тиквата се отрязва капаче и се почиства, семките се изваждат, измива се и се подсушава;
* Ябълките, дюлите и орехите се нарязват на ситно, в купа се смесват и се добавят стафидите и още 100 гр сухи плодове по избор (може и без тях, ноже да добавите сушени череши, ябълки, круши, сини сливи);
* Овкусява се с канела, мед и ром и с приготвената плънка се пълни тиквата;
* Слага се в тава в която се налива около 300 мл вода и се пече във фурната около 2-2,5 часа до готовност;
* Изважда се и се оставя в тавата с водата за около 10 мин, след което се сервира.

ptikva2

1.11.2009

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    milena178dimitrova // November 26th, 2009 at 3:19 pm

    Направо сте страхотни!
    Удоволствие е само да четеш тези рецепти – разказани като приказка и с чувството на уюта на бабината кухня.