Печени чушки и патладжани за зимата
Добави към моето меню
Печени чушки и патладжани за зимата
рецепта за зимнина – през есента салатата от печени чушки, патладжан, овкусени с чесън, олио и оцет, с много магданоз. затова проготвям и за зимата
5 кг чушки
5 кг патладжани
1 – 2 глави чесън
За маринатата:
1 ч.ч. ябълков оцет
5с.л. захар
5 с.л. сол
* Чушките се почистват от семенната част и се опичат. Обелват се;
* Патладжаните се опичат и се обелват;
* Почистените зеленчуци се редят в сухи буркани – печени чушки, патладжан, печени чушки. Между тях се ръси с обелени скилидки чесън;
* Маринатат се разпределя в бурканите и се запечатват;
* Стерлизират се 15 мин, от завирането на водата.