Родопска топеница
Добави към моето меню
Родопска топеница
2 връзки зелен лук,
200 гр гъби печурки
4-5 червени печени чушки (може и от консерва)
250 гр свинско
2 пилешки гърди
250 гр телешко бон филе
250 гр сирене
4 сварени яйца
100 гр топено сирене
4 пресни домата или 4 с.л. доматено пюре
4-5 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
босилек, магданоз, розмарин.
Месото се нарязва на малки хапки и се задушава с малко мазнина до готовност.
Тогава се добавят чушките и гъбите.
Щом всичко омекне, се прибавят лукът, натрошеното сирене, пресованият чесън, подправките и доматеният сос.
След като ястието е готово за сервиране, разпределено в гювечета, върху него се настъргва топеното сирене и се гарнира със сварено яйце.