Последни Рецепти
Последни Статии

Телешки ескалоп

Добавено в Ястия с телешко

Добави към моето меню

Телешки ескалоп

(за 4 порции)
800 гртелешко филе
200 гр пресни печурки
100 гр сметана,
1 чаша бяло вино,
черен пипер на вкус

Филето се начуква, но немного на тънко. Запържва се леко, като често се обръща в тигана. След това се изважда и в същата мазнина се слагат гъбите да се запържат за 2-3 мин до златист цвят. Налива се и виното и ври 2-3 мин, докато танинът се изпари.
След това се изсипват сметаната и черният пипер и филето отново се връща в тигана, но само за около минута.

Подходяща гарнитура при сервиране – задушени зеленчуци, ориз, картофи или пюре. И каничка вино, такова, каквото вие харесвате

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории