Руладини с гарнитура
Добави към моето меню
Руладини с гарнитура
Рецепта споделена от Ели Сотирова-Стефанова
Продукти за 4 порции
800 г кайма,
4 яйца,
2 моркова,
4 кисели краставички,
200 г кашкавал,
1 щипка чубрица,
1 щипка кимион,
Смелен черен пипер и сол на вкус,
1 глава кромид лук.
Начин на приготвяне
• Омесваме каймата с две от яйцата, лука, подправките
/оставям да отпочине 30 мин в хладилника/
• Сваряваме морковите и останалите 2 яйца и нарязваме на ивички,
• част от кашкавала се нарязва на ивички, като се отделя и за поръсване. Смесваме нарязаните моркови, сварени яйца, косели краставички и разбъркваме. Това е плънката
• Каймата разделяме на 6 части и оформяме на руладините.
• От всяко топче правим питка и слагаме от плънката в нея. Загръщаме добре и оформяме така, че плънката да се покрие. Подреждаме в намаслена тавичка
• Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовост, 5 минути преди да ги извадим поръсваме с настърган кашкавал.
• Гарнитурата е по избор, в случая млечна и шопска салата.
Добър апетит!