Руло с кайсии
Добави към моето меню
Руло с кайсии
Рецепта споделена от Дияна Георгиева
Торта с маскарпоне, кайсии и смелени лешници
Продукти
За блата
6 яйца
6 с.л. пудра захар
6 с.л. брашно
6 с.л. смелени орехи
за крема:
500 г маскарпоне
плодовете от един компот от кайсии – отцедени
150 г заквасена сметана
100 мл течна готварска сметана
7 с. л. пудра захар или на вкус
Начин на приготвяне:
• Белтъците и жълтъците се разделят.
• Белтъците се разбиват на сняг, прибавя се и пудрата захар и отново се разбива до образуване на твърди връхчета.
• Жълтъците се разбъркват и се прибавят на тънка струйка при белтъците, като постоянно се бърка с миксера.
• Прибавя се и брашното, като се разбърква на бавна скорост за кратко.
• Прибавят се и лешниците смелени (или орехите на 2 -3 пъти, като се бърка с дървена лъжица )
• Сместа се изсипва в тава за печене ( голямата от фурната), постлана с хартия за печене. Пече се на 180 градуса.
• За крема всички съставки се смесват и се бърка до хомогенност.
• Сиропира се леко със сока от компота и намазва с крем. След което се навива.
• Украсата е по желание
идеята е вземата от тук вита торта с праскови и маскарпоне http://undermushroom9.blogspot.co.uk/2013/12/blog-post.html