Рулца с патладжан
Добави към моето меню
Рулца от патладжан с плънка от сирене
Време за приготвяне 40 мин
Време за печене 25 мин
Порции 4
Продукти
2 големи патладжана
за плънката
250 г извара
2 с.л. сметана
4-5 листа босилек
2-3 скилидки чесън
2 с.л. счукани орехи
2 с.л. пармезан настърган
100 г домашен сухар за панировка (или галета)
500 г домати
100 г кашкавал
2 с.л. зехтин
Приготвяне
• Избират се едри патладжани с правилна форма. Нарязват се на филии, слагат се в купа и се заливат със студена вода за около 30 мин след което се измиват
• Загрява се тиган с незалепващо покритие и се намазва със зехтин, патладжаните се запичат до златисто от двете страни
• В купа се смесват изварата, нарязани листа босилек, орехите, пресовани скилидки чесън, 2 с.л. сметана (може и гъсто кисело мляко). Във всяка филия патладжан се слага от сместа и се завива на руло
Могат да се поднесат и така
• Доматите се настъргват
• В тавичка се подреждат рулцата обвити в галета (може да е домашна от хлебни трохи) и се заливат с доматения сок. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и пармезан
• Пече се на средна фурна докато стане златисто, около 25 мин
(за съжаление в завършен вид нямаше възможност за снимки )