Руска салата
Добави към моето меню
Руската салата – това е класика.
Това е оригинална рецепта, взета от едно стара руска книга. Само че в Русия тази салата я наричат “Оливие”.
Руската салата
6 картофа – варени
3 моркова – варени
2 глави лук
1-2 мариновани или кисели краставички
1 ябълка по-добре кисело-сладка
200г пилешко месо, варено или печено
1 чаена чаша зелен грах
250 гр майонеза (1 опаковка)
черен пипер, горчица – на вкус по желание
Целина, копър или магданоз – за украса
Всички продукти се смесват добре. Картофите, морковите и ябълката нарязани на дребно. Лука се реже и той на ситно. Прибавя се наситненото пилешко месо и наразаните на дребно кисели краставики. Тогава се слага и майонезата и се размесва добре. Ако е гъсто се слага 1-2 с.л. от сока на киселите краствички.
Има още една комбинация за руска салата, която е без колбас или месо.
6 картофа (около 1кг) – сварени
3 моркова (около 300гр) – сварени
3-4 кисели краставички
1 чаена чаша царевица от консерва
1 чаена чаша зелен грах сварен
250 гр майонеза (1 опаковка)
Всичко това се омесва и е превъзходен пълнеж за всякакви видове сандвичи и тостове. Сигурно и с ракия, но това го оставяме на съпрузите.
Използвани маркери:
салата