Последни Рецепти
Последни Статии

Крем Забайоне

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Има рецепти, които стават легенди. Такава е и рецептата за крем „Забайоне” е любим десерт в Италия. Кремът е не по-малко популярен и с названието, което му дават французите – Сабайон.
Този крем е необходим като вино Марсала за да направите исинско тирамису у дома.

За да експериментирате в кухнята, са ви необходими само жълтъци, захар и …още нещо. Тайната на популярния „десерт за лъжичка” Забайоне се крие в добавянето на сладко вино Марсала, което може да бъде заменено с шампанско или леко бяло вино.

Продукти за крем Забайоне:
4 жълтъка
100 гр. кафява захар
120 мл. вино Марсала
300 мл. течна млечна сметана (35% масленост)
200 мл. пълномаслено прясно мляко

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Тирамису рецепта стъпка по стъпка
Представям ви рецепта, стъпка по стъпка, за една истинска и любима класика – един от най-обичаните десерти – Тирамису. Феерична комбинация от крем Забайон с Маскарпоне, нежни бишкоти, напоени в кафе, сметана и какао.

Необходимо е да се използват пресни яйца, по възможност от домашни кокошки. Кремът е суров и леко нестабилен, затова продуктите са много важни.
(като мярка за сигурност яйцата може да се разбиват на водна баня)
Единствената тайна в приготвянето на прочутия десерт е да сте внимателни с температурата, при която разбивате жълтъците и захарта. После внимателно да добавите и виното.

Направата на прочутия италиански крем няма да ви отнеме повече от 15 минути. Пак толкова ще са нужни и ако отпуснете въображението си и излезете от класическата рецепта. Кулинарите предлагат да добавите към пухкавия въздушен десерт настърган шоколад, канела и бишкоти.

През 60-те години на миналия век например, в ресторантите в САЩ забайоне се сервирал, гарниран с ягоди, череши или други плодове. Кремът е популярен също и в Аржентина, Уругвай, Колумбия и Венецуела.

Ягодов тарт с мус забайон с шампанско
Ягодов тарт с мус забайон с шампанско
Изкусително ягодово вълшебство

Освен това прочутият Забайоне може да бъде направен и като напитка.
Друга популярна идея е да замените десертното вино с малко еспресо за аромат.

Gelato 1
Джелато
Gelato – италиански сладолед -сравнително лек, точещ се, с невероятна текстура! Също така в основата му е базовият италиански сладкарски крем Забайон, с така ароматно вино Марсала, което деликатно се усеща в сладоледа

мус сабайон
Мус сабайон с мангоЕдин от най-вкусните кремове! И съчетанието с аромата на мангото е чудесна хрумка

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории