Френски бисквити, sables
Добави към моето меню
Френски бисквити, sables
sablés са маслени бисквити, популярни във френската кухня. Жълтъците добавят още нежност към текстурата им. Лесно за приготвяне, спорни
Продукти
¾ ч.ч. захар
125 гр краве масло
1 яйце
½ ч.л. сода за хляб
1 ч.л. оцет
2 ч.ч. брашно
2 жълтъка (от варени яйца)
Приготвяне на френски бисквити
• Маслото се размеква и се добавя захарта и яйцето. Разбъркват се
• Добавят се претритите жълтъци и брашното. Содата за хляб се гаси с оцета и се добавя, както и ванилия
• Замесва се маслено тесто, ако е необходимо добавете още брашно
• Правят се топчета, по-малки от орехи. Това е характерния момент с вилица се натиска отгоре върху бисквитката и след това още веднъж на кръст – оформя се бисквита с интересна решетка отгоре
• Пекат се на средна фурна, на 190 градуса, до готовност, около 12-15 мин
На снимката решетката не се вижда добре, сигурно трябва тестото да е по-твърдо за да соатен решетката видима и след печенето. На вкус се получиха много добре