Гювечета с есенно настроение
Добави към моето меню
Гювечета с есенно настроение
рецепта за гювечета с пиле, печени червени чушки, домати – ароматни и вкусни
2 пилешки гърди (около 500 гр)
2 домата
5-6 червени чушки
2 моркова
2 глави кромид лук
100 мл бяло вино
щипка чубрица
черен пипер на вкус
2 с.л. олио
4 яйца
50 гр кашкавал
4-5 стръка магданоз
* Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се овкусява с черен пипер;
* В дълбок тиган се загрява 1 с.л. олио и се добавя пилешкото месо, разбърква се до готовност на месото;
* Чушките се изпичат и се обелват, нарязват се на ивички. Лука и чесъна се нарязват на ситно. Доматите се настъргват на ренде. Морковите се нарязват на кубчета;
* В тиган се загрява 1 с.л. олио и се добавят нарязания лук и чесън. Като се задушат се добавят морковите и настърганите домати (може да се приготви и с доматен сос). Когато заври се добавят и печените чушки;
* Пилешките хапки се добавят към доматения сос. Разбърква се и се овкусава с чубрица. Налива се виното и се поръсва с нарязан магданоз;
* Разпределя се в 4 гювечета. Отгоре се чуква по едно яйце и се поръсва с настърган кашкавал;
* Гювечета се слагат в студена фурна и се пекат до готовност на 190 градуса.