Последни Рецепти
Последни Статии

Сач с тиквички

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Сач с тиквички
рецепта Йовка Лукова
И в сезона на тиквичките,нещо от мен приятели! – Тестен сач с тиквички и лучено-сметанови пилешки късчета

sach tikvichki

За тестения сач:
250 гр брашно,
1 яйце,
1 ч л сол,
1 ч л захар,
2 с л олио 100гр свинска мас (или краве масло,но с маста става по меко и вкусно)

За пълнежа:
4 бр тиквички,
400гр пилешко филе,
300 мл сметана,
2-3 стръка зелен лук,
2-3 стръка зелен чесън,
1-2 стръка зелен копър,
3-4 стъкчета магданоз,
сол на вкус,
1-2 щипки черен пипер,
2-3 щипки кимион,
1 ч л универсална подправка
50 мл олио

Начин на приготвяне:
от продуктите за тесто се омесва тесто и се оставя за 30 минути в хладилника.
Зеления лук и чесън се слагат в мазнината да се запържат,добавят се нарязаното на малки късчета месо,позапържва се и то, и се добавят и нарязаните на кубчета тиквички, добавят се копъра магданоза и останалите подправки и накрая сметаната.
Разбърква се за няколко минути и се отегля от котлона леко да се охлади.
Тестото се разточва и се слага в тава с отделящо дъно така, че да обхване и част от стените на тавата.
Охладения пълнеж се изсипва и разтила в “сача”
Запича се във фурната до готовност на 180 градуса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории