Последни Рецепти
Последни Статии

Салата Ница с риба тон

Добавено в Салати, Френска кухня, Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Салата Ница или салата с риба тон
рецепта класика от френската кухня с много варианти – с и без аншоа, с и без боб (зелен или зрял) при толкова много варианти всеки може да намери своя вариант за една вкусна салата с риба тон

1 консерва риба тон
4-5 сварени картофа (около 500 гр)
чепка чери домати или 2 твърди червени домата
10 маслини без костилки
1 глава кромид лук червен
1 краставица
2 сварени яйца
1 чушка
1 зелена салата
1 с.л. каперси

за дресинга
2 с.л. зехтин
1 с.л. ябълков оцет
лимонов сок
1 скилидка чесън

* В голяма купа се накъсва зелената салата на парченца 3х3 см;
* Доматите се режат на парчета, ако са чери на пловинки, чушката на ивички, краставицата на кубчета, сварените картофи на кубчета, лука на шайби и се претрива; яйцата се нарязват на осминки;
* Продуктите се прибавят при зеланата салата и се разбърква. Добавят се рибата тон, маслините и каперси. Оставя се на хладно за 1 час, за да се смесят вкусовете на продуктите;
* Заливката се приготвя като скилидката чесън се пресова и се добавя зехти, оцет и лимонов сок. С нея се полива салатата преди поднасяне.

Идея: Салатата е така богата на вкусове, че може да се поднесе като самостоятелно леко ястие на вечеря с чаша бяло вино.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории