Последни Рецепти
Последни Статии

Домашно кьополу

Добавено в Българска кухня, Салати, Ястия без месо

Добави към моето меню

Домашно кьополу
няма нищо по-вкусно приготвено от домашно кьополу. Традиционна рецепта в българската национална кухня. За него са необходими само желание и малко време за да се изпекат чушките и патладжана и е толкова вкусно

1 кг чушки, червени
1 кг патладжани
2-3 домата, около 1/2 кг
връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
2 с.л. ябълков оцет

koplo

* Чушките и патладжаните се изпичат в чушкопек – специален уред за печене. Може да се изпекат и във фурната, като е необходимо патладжаните да се прободат на няколко места с вилица;
* Изпечените чушки и патладжани се обелват и се нарязват в голяма купа;
* Доматите се настъргват на едро ренде и се прибавят в купата при изпечените зеленчуци. Прибавят се и склидки чесън, нарязани на ситно;
* С миксер се разбиват докато станат на гъста каша;
* Овкусяват се със зехтин, оцет и сол на вкус. Украсява се с нарязан на ситно магданоз.
Поднася се като салата или гарнитура към печено месо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

3 Comments

  1. 1
    Тони Коларова // September 9th, 2011 at 2:34 pm

    Аз кьопоолу приготвям по следния начин:
    Изпичам патладжана и пиперките. оставям ги да се задушат, обелвам и нарязвам на ситно.
    Изварявам домати, като прибавям малко захар и сол, а по-късно и олио. След това добавям и изпечените, обелени и нарязани зеленчуци с няколко скалидки чесън. Получава се невероятно. това е по метода на лютеницата! Да ви е вкусно:)

  2. 2
    Тони Коларова // September 9th, 2011 at 2:46 pm

    Чувала съм, че някои приготвят кьопоолото в суров вид /без запържване на патладжаните и чушките/, което за мен честно казано не звучи никак вкусно. Както се казва – всичко хубаво е или вредно или забранено:( Но, аз съм на принципа, че е гадно да умреш здрав:)!

  3. 3
    Dima Ivanova // September 24th, 2011 at 4:40 pm

    vkusotii