Празник на салама
Добави към моето меню
Добре дошли в уикенда на саламите – годишен празник, който отличава вкусната и пикантна италианска наденица, която е перфектна компания на виното и сиренето.
Саламите обикновено са направени от ферментирало или сушено месо.
Обикновено те се произвеждат от говеждо или свинско месо, което се смесва с подправки като черен пипер, чесън и вино. Съществуват обаче и много регионални вариации, съобщават от foodpanda.
Тези колбаси се обвиват в животински черва, обикновено от същото животно, от което произхожда и месото в плънката.
Саламът е множествено число от италианската дума salame и произхожда от италианската дума за сол.
Най-популярните видове салами са пеперони, чоризо и соппреса.
Първият ден на салама се е провел съвсем наскоро през 2006 г. в Хенрико, щата Вирджиния и бил организиран от Обществото за оценяване на саламите.