Последни Рецепти
Последни Статии

Най-лесният начин да отслабнем, без да гладуваме

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Най-лесният начин да отслабнем, без да гладуваме, е като си променим часовете на хранене – като отложим закуската с 90 минути и изтеглим по-рано вечерята също с 90 минути.

diet pix 13
Най-лесният начин да отслабнем е като променим часовете на хранене

В. “Метро” цитира изследване на университета в Съри, проведено от екипа на д-р Джонатан Джонстън. Учените се съсредоточили върху това как промяната в часовете на хранене се отразява върху количеството на поетата храна, телесната маса и на кръвните рискови маркери за диабет и болест на сърцето.

Проследяването на нивото на ситост, що се отнася до приема на обичайни хранителни продукти, и голямата физическа активност позволяват по-бързо да се постигне идеална физическа форма

Участниците трябвало да си водят дневници и да дават кръвни проби. Те можели да ядат каквото си пожелаят. По този начин учените желаели да разберат, дали при отслабване, методът може да се практикува от всички хора във всекидневния им живот.

Участниците били разделени в две групи. Едната се хранела за закуска 90 минути по-късно и вечеряла 90 минути по-рано. Другата, контролната, запазила традиционните часове за хранене за закуска и вечеря.

Оказало се че доброволците с променени часове консумирали като цяло по-малко храна от останалите. Те губели апетит и се разделили с два пъти повече телесни мазнини, в сравнение с другите участници в експеримента.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории