Салата руло от китайско зеле
Добави към моето меню
Салата руло от китайско зеле
Всеки сезон на трапезата ни може да има вкусна салата, поднесена красиво. Една идея за студените дни, когато в магазините може да купим китайско зеле
Рецепта споделена от Снежана Костова
Продукти
1 кочан китайско зеле
300 г. извара
1 жълта чушка
1 червена чушка
2 скилидки чесън
2 клонки копър
2 клонки магданоз
1 клонка босилек
3-4 пера зелен лук,
сол и млян чер пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
• Чушките се нарязват на ситно. Чесънът се скълцва. Зелените подправки се нарязват на ситно. Изварата се претрива, смесва се с подготвените зеленчуци и подправки и се подправя със сол и пипер.
• Китайското зеле се измива, дънцето на кочана се отрязва и листата се разстилат едно до друго така, че порядъкът им да не се нарушава.
• По дължината на листата се слага от плънката с извара, пластът се изравнява и листата се завиват на руло едно след друго, така, както са били в кочана.
• Плънката започва да се слага от последното махнато листо и от него започва да се нарежда отново кочана, защото може да не отидат всичките листа.
• Рулото се обвива със стреч фолио много плътно и се оставя в хладилника за 1 час.
• Нарязва се на парчета с ширина 1,5 см. И се поднася