Салата от леща и пиле
Добави към моето меню
Салата от леща и пиле
рецепта с леща, гъби и пиле – вкусно
Продукти
250 г пилешко филе
150 г леща
2 стръка пресен лук
1 червена чушка
1/4 връзка магданоз
за гъбите:
100 г печурки
2 – 3 скилидки чесън
зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 с. л. оцет
за дресинга:
1 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
сокът от 1 лимон
Приготвяне:
* Лещата се измива добре, сипва се в тенджера, залива се с вода 1:3 и се слага на котлона. Вари до готовност.
* Пилешкото филе, ако е готово се нарязва на парченца. Може и да е от сварено пиле.
* В отделна тенджера се сваряват и гъбите, като щом водата заври, се подправят счерен пипер и дафинов лист, добавя се скилидка чесън и се налива оцетът. Сварените гъби се оставят да се охладят и се нарязват на филийки.
* Чушката се нарязва на малки кубчета или на тънки кръгчета, лукът – на кръгчета, магданозът – наситно. Поставят се в салатиера заедно с нарязаното на кубчета месо, филийките гъби и охладената и отцедена от водата леща.
* Салатата се полива със зехтин и лимонов сок, поръсва се черен пипер и се разбърква