Последни Рецепти
Последни Статии

Сос за печено месо

Добавено в Българска кухня, Заливки за салата

Добави към моето меню

Сос за печено месо
рецепта за сос с много зеленчуци, който може да бъде поднесен към скара, печено пиле или свинско

2-3 кисели краставички
3 домата (или 250 мл доматен сос)
1 зелена чушка
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
щипка черен пипер
щипка чубрица
магданоз

* Лукът и чушката се нарязват на ситно. Доматите се бланшират и се настъргват на ренде;
* В дълбок тиган се загрява зехтин и се добавят нарязания лук и скилидки чесън. Задушават се докато станат зластистим, след което се добавят натърганите домати и чушката;
* Добавя се брашното, разтворено в с.л. вода и се овкусява с черен пипер и чубрица;
* Добавя се 100 мл вода и соса ври докато се сгъсти желаната гъстота;
* Добавят се нарязаните на ивички кисели краставички и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

В рецептата за соса е дадена като подправка чубрица. Може да бъде приготвен и с други подправки естрагон, босилек. Но чубрицата, която носи и чудното име “бабина душица” придава на соса един наш, роден аромат.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории