Пилешко руло
Добави към моето меню
Пилешко руло
рецепта за вкусно ястие с пилешко месо на скара с плънка от спанак и гъби
2 бр. пилешки гърди (около 400 гр)
1/2 ч.ч. спанак (замразен или бланширан)
1/2 ч.ч. гъби печурки
2-3 кисели краставички
1 средна глава кромид лук
100 гр кашкавал
за маринатата:
1 с.л. соев сос
2 с.л. бяло вино
1 с.л. лимонов сок
настъргана лимонова кора
2 скилидки чесън
* Пилешките гърди се начукват, за да се изтънят;
* В купа се смесват соев сос, вино, лимонов сок, настъргана кора от 1/2 лимон, скилидките чесън пресовани (или 1 ч.л. чесново брашно) и се разбърква. Пилешкото филе се потапя в маринатата и се оставя за 30 мин да се овкуси;
* Плънката се приготвя като чушката и лука се нарязват на ситно, гъбите – на филийки, киселите краставички – наситно, спанака се бланшира и нарязва на ситно;
* В тиган се загрява 1 с.л. олио и се добавят гъбите да се задушат;
* Пилешките гърди се разстилат и се пълнят с плънка от гъби, лук, чушка, кисели краставички и спанак. Завиват се на руло и се забожда с клечки за зъби или може да се стегне с конец рулото;
* Пекат се на грил тиган, като се обръщат. При печенето се намазват с останалата марината;
* Когато са готови се поръсват с настърган кашкавал.