Последни Рецепти
Последни Статии

Secret L’Aventura – първият гурме театър

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Екипът на ресторант Secret by Chef Petrov, режисьорът Борис Панкин и избран екип от артисти ще представят на 2 май 2017 г. за първи път в света концепцията за гурме театър. Събитието обединява емоцията от сценичните изкуства и удоволствието от вкусната храна.

Secret L’Aventura 1

Само по 14 човека на ден ще могат да се докоснат до приключението, наречено Secret L’Aventura, което ще се състои в ресторант Secret в София. Спектакълът, който трае 3 часа, ще се състои всяка вечер в продължение на 2 месеца.
Гурме театърът пренася зрителя в епохата на знаменития идалго Дон Кихот де Ла Манча, за да преживее магията на рицарския живот и любовта на една Дулсинея, която може би ще му поднесе любимото си ястие. Такъв спектакъл се създава за пръв път в света.

Secret L’Aventura 2

Сценарият е по романа на Мигел де Сервантес и мюзикъла „Човекът от Ла Манча“. „В историята на Дон Кихот, който иска да промени света, има много истина, много любов и толкова много храна, чрез която се пресъздават образи и философия“, споделя Шеф Петров, който разработва специално меню за събитието.
Вкусове, запазени през последните четири века, ще бъдат сервирани непокътнати и точно толкова вълнуващи, колкото са били в началото на 17 век. Менюто е 24-степенно и в него са включени 12 напитки.

Хелий, летяща храна и усещане за машина на времето ще пренасят гостите в гостилницата край Тобосо, в която екипът на Secret L’Aventura ще им разкаже за смелостта да бъдеш различен – точно такъв, какъвто един съвременен рицар на добрия вкус може да бъде.

Secret L’Aventura 3

„Целта ни е да открием бъдещето на висшата кулинария, в която храната отключва всички сетива на гостите“, издава Шеф Петров. Специално за събтето целият ресторантът ще бъде преобразен и гостите ще преминат през шест различни сцени, за да могат да потънат в атмосферата на Испания от 17 век.

В този първи по рода си спектакъл 40 души ще се грижат за своите 14 ВИП гости. Освен екипа на ресторанта, в него ще участват балетисти от трупите на Арабеск и Националния ни балет, млади китаристи, перкусионисти, флейтистки и актьори. Танцуващ хореограф е солитката на „Арабеск“ Марина Попова. Музикален директор е Кристиан Попов – диригент на прочутия хор „Йоан Кукузел“.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории