Последни Рецепти
Последни Статии

Шницели от кайма

Добавено в Наши гости, Ястия с кайма

Добави към моето меню

Шницели от кайна, с добавка на подправки и малко хляб и панирани е една от рецептите, които са икономични, спасяват ситуации с неочаквани гости, може да сложете от тях в кутията за обед и най-вече правят се лесно. Това е една от рецептите, които се научих да правя още в студенстските години. Ето как ги приготвя Sonia Danova‎, една от известните кулинарки от която има какво да се учи.

Шницели от кайма

Шницели от кайма
Продукти:

1 кг кайма,
1 яйце,
1 глава лук / настърган /,
3-4 с.л. галета,
2 филии хляб,
бира за потапяне на филиите и бира за омесване на каймата, около 50 мл
кимион на вкус,
смлян пипер, чубрица, сол – на вкус
За панировката:
3-4 яйца /зависи от тяхната големината /
1 ч.ч. брашно,
1 ч.ч. галета,
мазнина за пържене.

Начин на приготвяне:
* След омесване на каймата се поставя в хладилника поне за час да стегне.
* Изважда се и разделя на топки .
* Всяка топка кайма се овалва добре в сместа от брашно и галета.
* Притискат се и изтъняват до тънък, колкото кутре шницел.
* Шницелите се изтупват от брашнената смес, потапят се в разбитите яйца и се поставят внимателно в сгорещената мазнина.Пържат се до златист загар от двете страни.
* Поднасят се със салата според сезона

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории