Шницели от кайма
Добави към моето меню
Шницели от кайна, с добавка на подправки и малко хляб и панирани е една от рецептите, които са икономични, спасяват ситуации с неочаквани гости, може да сложете от тях в кутията за обед и най-вече правят се лесно. Това е една от рецептите, които се научих да правя още в студенстските години. Ето как ги приготвя Sonia Danova, една от известните кулинарки от която има какво да се учи.
Шницели от кайма
Продукти:
1 кг кайма,
1 яйце,
1 глава лук / настърган /,
3-4 с.л. галета,
2 филии хляб,
бира за потапяне на филиите и бира за омесване на каймата, около 50 мл
кимион на вкус,
смлян пипер, чубрица, сол – на вкус
За панировката:
3-4 яйца /зависи от тяхната големината /
1 ч.ч. брашно,
1 ч.ч. галета,
мазнина за пържене.
Начин на приготвяне:
* След омесване на каймата се поставя в хладилника поне за час да стегне.
* Изважда се и разделя на топки .
* Всяка топка кайма се овалва добре в сместа от брашно и галета.
* Притискат се и изтъняват до тънък, колкото кутре шницел.
* Шницелите се изтупват от брашнената смес, потапят се в разбитите яйца и се поставят внимателно в сгорещената мазнина.Пържат се до златист загар от двете страни.
* Поднасят се със салата според сезона