Шоколадов крем
Добави към моето меню
Шоколадов крем
рецепта класика, с която сме порастнали – вкусния шоколадов, много шоколодав крем
1 литър прясно мляко
4 яйца
7 с.л. захар
1 шоколад (100гр)
2 с.л. какао
7 с.л. брашно
* От млякото се отделят 100 мл и се сварява до завиране и и се добавя захарта;
* Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с отделеното 100 мл студено мляко, брашното и какаото,
* Прибавят се към заврялото мляко и се разбърква (само в една посока) до сгъстяване на крема;
* Белтъците разбийте на сняг с 1 с.л. захар и щипка сол и добавете към крема;
* Разпределете крема в купички и настържете отгоре шоколад.
Това е рецепта за много шоколадов крем, много пъти исках да получа вкуса на крем Какао от детствто ми, когато го правеше баба.
Научих се да го правя по-красив заради децата.
Приготвям крема без какаото, когато е готов го разделям на 2 части – на жълтата част добавям 1 пакетче ванилия, а другата половина – какаото.
Сипвам 1 лъжица ванилов крем, 1 лъжица шоколадов крем и се полувава на кръгове.
Това е крема с който приготвям и бисквитена торта. Отгоре тортата е обилно посипана с настърган шоколад и смлени орехови ядки.