Шоколадова торта
Добави към моето меню
Шоколадова торта
рецепта Galina Kostadinova
Необходими продукти:
За 2 блата:
6 яйца
12 с.л захар
12 сл.брашно
1 пакетче какао
1 пакетче бакпулвер
2 ванилии
Сироп:
Обикновен захарен сироп: вода и захар
Количеството определяте Вие, според това колко сочна искате да бъде тортата.
Пълнеж:
2 крема за торта без варене (шоколад’)
2 банана
Шепа стафиди
За декорация:
1 пакетче суха сметана ( шоколад )
Готови целувки
Шоко фъстъци
1 пакетче шоколадова глазура на д-р Йоткер
Начин на приготвяне:
За блатовете:
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме пресятото брашно с бакпулвера, ванилиите и какаото и разбъркваме добре. От сместа изпичаме два еднакви блата, които след като изстинат добре, разрязваме на две, т.е. трябва да получим общо четири блата.
За пълнежа:
Приготвяте кремовете според указанието на пакетчетата
Нарязвате бананите на кръгчета
Сглобяване:
Сиропираме блатовете и слепваме блат, крем, блат, като между блатовете слагаме банани и стафиди.
Разбиваме сухата сметана и с нея украсяваме тортата от страни и декорираме отгоре. Горната част заливаме с приготвената според указанието глазура. От страни облепяме с целувки, а отгоре върху сметаната декорираме с шоко фъстъци.
Да Ви е сладко!