Последни Рецепти
Последни Статии

Направете дома си по-щастлив с Фън шуй

Добавено в Фън Шуй

Добави към моето меню

Направете дома си по-щастлив с Фън шуй
Когато зимата си отива и идва пролетта с водопади от светлина и зелена сила е хубаво да почистим нашия дом и да го направим едно по-щастливо място

Китайското изкуство Фън шуй за подреждане на дома, съобразено с правилната циркулация на енергиите – огън, земя, метал, вода и дърво, става все по-актуално в натовареното ни и изпълнено със стрес ежедневие.

Feng Shui buddha pix

Има цяла поредица книги „Фън шуй за градината”, „Фън шуй за хола” и т.н., които ни съветват как да разположим мебелите, така че жизнената енергия да циркулира свободно из къщата. Когато толкова много хора пишат по дадена тема, когато има толкова много издадени книги, това започва да прилча на приказката за притчата за дъвката и маркетинга. Принципите са основни и прости, ако ги проемем ние можем да направим нашия дом по-доброто място на света, нашето лично място където има радост, спокойствие и споделен смях, огрявано от топлината на миналите дни и зареждащо ни с енергия за утрешния ден.

Предлага ме ви най-важните принципи на Фън Шуй, които, ако бъдат приложени в дома ви, ще ви накарат да се чувствате по-добре, по-работоспособни и щастливи.

Много хора си задават въпроса дали Фън шуй е съвместим със западния начин на живот, със съвременния стил на подреждане на дома. Специалистите твърдят, че няма никаква пречка за това. Фън Шуй може да се прилага дори в къщи, в които има компютър, който, както е известно, има силно електромагнитно поле.

Според китайското учение не трябва да има остри ръбове по стените на дома, както и предмети с ъгловати форми. Таванските помещения, скосените тавани и къщите с декоративни греди също вредят на енергията. В такива случаи е по-добре да сложите окачени тавани, за да останат кривините и ъглите скрити. Ако нямате такава възможност, сложете балдахин на леглото.

Редът е много важен за доброто движение на енергията в къщата. Не се притеснявайте да изхвърляте всичко излишно.

За да отговаря холът ви на препоръките на учението, той трябва да е много светъл и да има хубава гледка от прозореца, разбира се доколкото позволява местоположението на къщата или апартамента.

Диванът и фотьойлите трябва да са подредени около ниска масичка, за да може енергията да се движи свободно. Картините и малките предмети за украса трябва да са в топли цветове.

Спалнята трябва да е максимално изчистена откъм мебели. Разположете леглото срещу стена без прозорец. Когато сте легнали, краката ви не трябва да сочат към вратата, защото така енергията изтича от тялото. Избягвайте да слагате аквариуми, фонтанчета и растения в спалнята.

Не слагайте голям полилей над леглото и сложете огледалото така, че леглото да не се отразява в него. Също така разстоянието от двете страни на леглото трябва да е едно и също, за да се гарантира равенството на двойката.

Коридорът трябва да е добре осветен. Сложете голямо огледало, но така, че да не се вижда в него входната врата.

Мокрите помещения също са много важни. Нито банята, нито тоалетната трябва да са разположени срещу входната врата. Подходящите цветове за тези помещения са синьото и зеленото, които си подхождат с цвета на водата в природата.

Подреждането на кухненските уреди е изкуство за Фън Шуй. Взаимодействието между огъня и водата е неблагоприятно за енергията в дома.

Печката не трябва да е до мивката, а още по-малко срещу нея.

Миялната машина и хладилника обаче спокойно можете да разположите в близост до печката, защото при тях водата е скрита, а за Фън Шуй това, което е скрито, не съществува.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    краси // March 13th, 2007 at 12:44 pm

    може ли в антрето да се постави кафяво огледало тоест стъклото
    и какво означава като елемент
    много благодаря