Последни Рецепти
Последни Статии

Силата на витамините

Добавено в Основни хранителни продукти

Добави към моето меню

Силата на витамините
Колкото повече витамини и минерали има в тялото, толкова по-добре е защитено то, нпо не бива и да се прекалява, витамините в аптеката са различни от тези, които поемаме с храната. Погледнете първо какво о как ядете, пролетта предлага толкова свежи и зелени храни, които да ни заредят с необходимите ни витамини

vitaminite
При умора
– тялото се нуждае от витамините А, С и Е и чувства липсата на микроелементите цинк и селен. Взема се мултипрепарат Еунова, мултивитол.

При хрема – витамин С увеличава активността на белите кръвни телца, които ни предпазват от вирусите и микробите.
При първите симптоми на настинка вземайте много витамин С в продължение на три дни (по 2г сутрин, обед и вечер).В последствие намалете дозата. При децата ударната доза е два пъти дневно по 250мг.

При наднормено тегло
– без витамините А, В, С, Д и Е везната почти няма да се движи. Липсата на витамини блокира обмяната на веществата. Тялото не може повече да произвежда ензими, които разграждат мазнините.
Резултатните диети винаги съдържат 5-те витамини и ензими.

При торбички под очите
– на кожата липсват в повечето случаи витамин В-комплекс, който разгражда събраната вода в клетките. В аптеките има специален крем от авокадо, иоба и масло от пореч(огурец).

При болки преди мензис
– на организма липсва витамин С. Вземат се шумящи таблетки с витамин С плюс желязо.

При менструация,
освен, че има болки, жената става и по-раздразнителна, понякога изпада в стресови състояния. В такъв случай се предписва витамин В6.

При алергии
– истинските причина за свръхчувствителността на кожата, респективно имунната система, още не са известни. Сигурно е, че колкото повече витамини и минерали има в тялото, толкова по-добре е защитено то.

При отпусната кожа
– витамин А и Е опъват кожата, повишават еластичността и, предпазва я от повреди, причинени от околното среда. Целесъобразно е 4 пъти в годината 4-седмично лечение с мултивитамини.

При коса без блясък
– организма притежава много малко витамин А и Е, липсва му и калций. Кое ще направи косата бляскава и ноктите по-твърди?
Всеки два месеца 30 дневен курс за разхубавяване.

Болести на сърцето
– жените, поради натоварване с хапчета или пушене, също са застрашени от инфаркт, както мъжете.
Важна е предпазната защита на витамините, която намалява риска с 50%.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории