Последни Рецепти
Последни Статии

Какво трябва да знае една жена преди да изневери на съпруга си

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Много жени изневеряват. Броят, като цяло, изглежда малко по-малък, отколкото броя на мъжете, които изневеряват, но все пак повечето изследвания показват, че около половината от жените изневеряват по време на брака си. (това не е за успокоение, има жени и жени)
Можеби броят на изневеряващите жени е колкото и на мъжете, но те го признават неохотно, не говорят за него, докато някои мъже може би смятат, че трябва да преувеличават изневерите си, стига жена им да не е наблизо да ги чуе!

Какво всяка жена би трябвало да знае преди да изневери на съпруга си

Каква е разликата между мъжа, който изневерява, и жената, която изневерява?Как мъжете и жените гледат на брака?
В проучвания, където американските мъже и жени са помолени да оценят качеството на брака си като цяло, жените, средно, са оценили брака значително по-ниско от съпрузите си около 40-50 на сто по-ниско! Тоест, ако един мъж е запитан: “В скала от 1 до 10, където 10 е “много добър”, а 1- “много лош”, колко добър е бракът ви?”, мъжът би дал оценка 8, докато тя вероятно би дала 4!
Защо се случва това? Вероятно е резултат от комбинация от причини, сред които и различни очаквания. Докато мъжете по-скоро ги учат, че пътят към тяхното щастие минава през успеха в професията, правене на пари или дори спечелване на красиви жени, жените, често ги учат, че бракът и семейството ще бъдат основните неща, чрез които ще намерят щастие.
Така те получават по-високи очаквания за това, какво ще направи брака за тях. По тази причина, ако те не са щастливи, изглежда логично да направят заключение, че това е поради някакъв недостатък на съпруга им или на проблем в семейството.
“Вече не съм щастлива с него” е фраза, която изневеряващите жени често казват, за да оправдаят действията си. Тя показва обща тенденция, че жените, които изневеряват, са склонни да обвиняват съпруга си за собствената си изневяра.
Разбира се, нито едно от тези неща не е истина. Нито неговото щастие зависи от кариерата, богатството или любовниците му, нито нейното щастие идва от съпруга и семейството. И това не е всичко – има още един фактор, който жената трябва да вземе предвид: Ако се приеме, че бракът я прави щастлива, дали тя ще бъде повече или по-малко щастлива, ако прави неща, които подкопават основите му? Колкото по-силно жената вярва, че е нещастна заради брака си, толкова повече вреди на щастието си, подкопавайки основите на брака си с изневяра!

Има един интересен парадокс. Докато бракът сам по себе си не е достатъчен да “произведе” щастие, без значение какви са съпругът и децата, за развода е известно, че носи нещастие, най-малко в краткосрочен план. Той е рисков фактор за депресия и други емоционални страдания, с тенденция да въздейства негативно както на мъжете, така и на жените. Още нещо: ние знаем много добре , че когато жените изневеряват, това ги излага на по-голям риск от развод. Всъщност бракове, където мъжът е “хванат” в изневяра, е много по-вероятно да бъдат спасени, отколкото бракове, при които жената е “хваната” в изневяра.
Не е честно, но е вярно.
Някои проучвания на традиционно-мислещи двойки показват, че когато мъжът е “хванат”, ако той се съгласи да престане да изневерява, няма деца от жената, с която изневерява, и ако двойката проведе заедно терапия, бракът може да бъде спасен в около 9 от 10 случая. Но ако жената е “заловена” да изневерява, дори и ако тя спре да го прави и е проведена терапия, бракът е “загубен” в 9 от 10 случая в рамките на 5 години. И дори и това да е по-малко вярно за не-традиционалистите, а също и в бракове, където мъжът е изневерил преди жена му също да го направи, разликата все още съществува, само че в по-малка степен.

Така че задвайте првилните въпроси!
Нещастна ли сте в брака си? Вярвате ли, че съпругът ви е виновен за това? Мислите ли, че друг мъж би ви направил по-щастлива? Ако е така, би трябвало да вземете под внимание някои неща.

Истината е, че вашето щастие зависи от вас. Само един човек може да донесе щастие на един мъж или жена, и това е самият това е самият той или самата тя.

Ако обмисляте изневяра, рискувате да направите брака си по-лош, а ако мислите да останете с мъжа, с който изневерявате, едно нещо, което той със сигурност ще знае е, че сте способна да изневерявате на съпруга си!

Може би е по-добре първо да поработите за постигане на удовлетворение от настоящия си брак – нали това е, което всъщност искате! – по-удовлетворяващ брак? Обикновено то най-добре се постига в брака, който вече имате. Понякога, разбира се, най-доброто решение е да напуснете брака си и да започнете отначало, но дори тогава трябва да сте сигурна, че сте направила всичко възможно, за да дадете на настоящия си брак най-добрите шансове, така че да напуснете с малко съжаление и без съмнения.

Има неща, които могат да се направят и в двете посоки. Но засега – започнете с мисълта, че вие контролирате вашето собствено щастие!

Както каза човека заради когото написах това “Никой не може да те накара да се чустваш по начин, който не искаш! Как се чустваш зависи от теб!” и аз му повярвах, така както му вярвам за всичко останало и спасявам брака си, брака си с човека когото познавам, с който съм живяла години заедно, който съм обичала, с който съм постигнала това което съм. А другия, ако има следващ живот ще бъдем заедно, жалко че в този не бяхме и приятели, защото толкова много неща останаха неказани, ненаправени и несподелени.

Изневярата е по-страшна от смъртното наказание
Според американците екзекуцията е напълно в реда на нещата, докато любовните забежки и клонирането са аморални.

Любопитни данни от изследване на Gallup за това, какво американците смятат за морално и какво за аморално публикува Washington ProFile. Според тяхното мнение, ето какво съответства напълно на нормите на морала:
· смъртното наказание (така смятат 75% от жителите на САЩ),
· разводът (67%),
· купуването и носенето на дрехи от животинска кожа (61%),
· медицинските опити с животни (61%),
· хазартните игри (60%),
· сексуалната връзка между неженени мъже и жени (59%),
· раждане на извънбрачно дете (51%),
· самоубийство с лекарска помощ (50%).

А ето какво американците смятат за аморално:
· хомосексуализмът (51%),
· абортът (44%),
· клонирането на животни (65%),
· самоубийството (78%),
· клонирането на човека (88%),
· полигамията (93%),
· любовните авантюри на семейните мъже и жени (93%)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории