Последни Рецепти
Последни Статии

Сирники

Добавено в Руска кухня, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Сирники
Класическа руска рецепта за Сырники
Нещо вкусно в което основния продукт е извара, а тя е продукт полезен, достъпен. Защо се наричат Сырники след като се приготвят от извара – обяснението е, че още в стари време изварата е наричана – сирене. Има много рецепти и варианти – могат да се поднесат на закуска, като вечеря със салата.

sirniki
За да се приготвят са необходими – извара, яйца, брашно или грис, щипка сол, захар и различни добавки като стафиди, цитрусови кори, моркови, картофи. Могат да се приготвят на фурна, на пара, на тиган. Може и да се сварят- във вода или в мляко. Може да се приготвят и без брашно, ако изварата е качествена.
Поднасят се с шоколад, сметана, сладко, плодове,мед, кисело мляко, поръсени със захар и канела.

Сырники със стафиди
Продукти
500 г извара
5 с.л. брашно
3 яйца
2 с.л. захар
1 щипка сол
1 ванилия или настъргана лимонова кора
100 г стафиди
Олио за пържене

сирники
сирники, поднесени с плодове

Рецепта за Сырники със стафиди
• Яйцата се разбиват в купа
• Добавя се изварата, стафидите, захар, щипка сол, щипка бакпулвер. Разбърква се
• Добавя се брашното, толкова че да стане гъста смес от която да се оформят кюфтета
• Оформените кюфтета се оставят за около 30 мин на студено
• Тиган с незалепващо покритие се намазва с мазнина и се загрява. Сирниките се запичат от двете страни до златисто
Поднасят се с кисело мляко, сладко или по избор
На мен ми хареса резултата и смятам да експериментирам с добавянето на още продукти според сезона – настърган морков, ябълка, тиквичка, червена чушка – вариант без добавка на захар, а на зеленчуци и зелени подправки

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории